שדה תעופה נגב בנבטים הוקם כשדה תעופה בינלאומי אזרחי בתמיכת משרד הביטחון ובמימון כספי משרד האוצר.
הוא היה צריך להיות שדה תעופה גדול ומשמעותי, כזה שיוצאים ממנו מטוסים לכל העולם ומהווה מנוף כלכלי אדיר למרחב הזקוק לו כמו אוויר לנשימה.
בפועל, מי שמונע זאת פעם אחר פעם הוא חיל האוויר בתמיכת משרד הביטחון ושר הביטחון בני גנץ. כל פעם בתירוצים אחרים. כל פעם מתברר כי לטיעונים אין בסיס. מבחינת חיל האוויר הם אלו שקובעים מה יקרה במדינה. לא אכפת להם שזהו צורך לאומי. מבחינתם הנגב הוא שדה אימונים. מאיתנו, התושבים, מתעלמים.י
שדה תעופה בנבטים הוא צורך לאומי.
עשרות אלפי משרות, שגשוג אלפי עסקים חדשים, פריחת ענף התיירות. אופק ותקווה לצעירי וצעירות הדרום. אסור שחיל האוויר יעצור זאת בסיפורים שאין להם אחיזה במציאות.
סביב נתב"ג פעלו במשך שנים 5 שדות תעופה ובהם 3 בסיסים צבאיים. קילומטרים ספורים מפרידים כיום בין נתב"ג למעל 300 כלי טיס צבאיים בהם מטוסי קרב, מסוקים, מטוסי תובלה וכלי טיס בלתי מאוישים. למרות זאת, ישנו תאום מוחלט בין השדות ולא מתרחשות תאונות טיסה.
והנה השקר: כשזה מגיע לנבטים פתאום יש בעיה עם בית הספר לטיסה בחצרים שנמצא 30 ק"מ (!) משם.
חיל האוויר מפעיל מעט מטוסים ובשעות קבועות בנבטים. בפועל, הוא פעיל במרחב האוויר בפחות משליש מהזמן!
והנה השקר: במקום לשבת ולמצוא פתרון לזמן בו הוא נדרש לפעול מסרב חיל האוויר לקיים על כך דיון מקצועי אחד ומעדיף פשוט לסרב בווטו מוחלט.
זה שקר מוחלט.
משום שכבר כיום, טסים בסמוך לכור מטוסים אזרחיים. בכל יום ובכל שעה. בנתיב הטיסה לדרום פועלים מטוסים אזרחיים שהמריאו ממדינות זרות וממשיכות למדינות זרות.
וזה עוד לא הכל. אפילו עמדת הוועדה לאנרגיה אטומית כי אין בטיסות אזרחיות מנבטים בעיה לא מספקת אותם.
בנתיבי התעופה לדרום, בין היתר לשדה התעופה רמון, כבר טסים היום אין ספור טיסות אזרחיות עליהם אין שום מגבלות של כמות, שעות או ימים. אבל גם זה לא מונע מחיל האוויר לטעון כי יש בעיה בכמות הטיסות האזרחיות שיכולות לטוס דרומה.
הסכם התעופה עם סעודיה כמו גם הטיסות המתגברות למזרח דרך מדינות המפרץ בעקבות הסכמי אברהם יגבירו בלאו הכי את הטיסות בדרום. אבל את חיל האוויר זה לא מבלבל. הם מעדיפים לומר לא.
חיל האוויר טוען כי קיימת בעיה עם פעילות כלי הטיס הצבאיים הבלתי מאוישים הפועלים באזור. סביב בן גוריון פועלים היום 4 טייסות של כלי טיס בלתי מאוישים בבטחה גמורה 24 שעות ביממה בכל ימות השנה. בנוסף אליהם פועלים ליד נתב"ג 2 טייסות קרב, 2 טייסות מסוקים, טייסת מטוסי תובלה, מרכז ניסויי הטיסה של חיל האוויר, מרכז ניסוי הטילים של צה"ל וכולם בקרבה הרבה יותר גדולה לנתב"ג מאשר שדה נבטים לבסיס חצרים. זהו טיעון שלא עומד במבחן המציאות.
סביב נתב"ג מפעיל חיל האוויר קורסי הכשרה מגוונים לשלל כלי טיס. באזור עמוס טיסות ומורכב מאוד מבחינה אווירית.
כל זה פועל בהצלחה כבר שנים. אבל כשאנו מדברים על נבטים פתאום זה לא אפשרי. רק שתבינו, מטוס קרב שממריא מבסיס תל נוף עובר מתחת למטוס נוסעים הנוחת בנתב"ג. בתאום מלא וללא בעיה. זה המעט שאנו מבקשים בנבטים.
המציאות היא שפעילות חיל האוויר הצטמצמה מאוד בשנים האחרונות וצפויה להצטמצם אף יותר בשנים הבאות. כבר היום יש פחות מטוסי קרב ופחות טייסים מאי פעם. בשדה הצבאי בנבטים ממריאים בשנה מטוסי תובלה בנפח שהוא פחות משבועיים פעילות בשדה התעופה בן גוריון. על פי פרסומי חיל האוויר, רק בעשור האחרון נסגרו 4 טייסות שהפעילו מעל 120 מטוסי קרב, במקומם נפתחו רק 2 טייסות עם 50 מטוסים חדישים.